Zamieszczone przez Dusia
Jekiej firmy kupić zestaw sprzęgła
Zwiń
X
-
Jekiej firmy kupić zestaw sprzęgła
Witam, jednak zdecydowałem się po waszych odpowiedziach zmienić zestaw sprzęgła oraz koło duwasowe. Jakiej firmy byście polecalili wyżej wyzej wymioenione części??. Wiem ze firma Sachs jest tutaj na forum często wymieniana, ale też dość droga. Prosze o ewentualne sugestie odnośnie wyboru firmy(nie chce oczywiście kupować jakiegos szajsu)
Z gory thx za odpowiedz
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez subzeroWiem ze firma Sachs jest tutaj na forum często wymieniana, ale też dość droga.
Zestaw:
Sachs ~ 1500zl
Valeo ~ 1700zl
Luk ~ 3000zl
k
[ Dodano: Sro 27 Cze, 07 11:41 ]
Ja do tej pory mialem komplet Luk'a, ale wlasnie zmienialem skrzynie i wsadzilem wlasnie Sachs'a i zobaczymy jak sie bedzie sprawdzalo k Ale tarcza ma 228mm (Luk - 225mm), wiec mysle, ze szybko nie padnie 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBASachs ~ 1500zl
Valeo ~ 1700zl
Luk ~ 3000zl
Sachs komplet z końcówką 041 do AGR,ASV,ALH, .. - cena 1230-1240 zł w Dexx,
Valeo - szajs z jednomasem, powyżej 270-280 Nm ślizga się kosztuje ok 1200 zł,
Luk na tarcze 219 mm (od ASV) - 1340 komplet.
Jak sie poszuka to jest taniej, np:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=205714431 :diabelski_usmiech
Osobiście polecam tego Sachsa na tarcze 228mm.Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jaro4444elemenateur napisał/a:
panowie może ktoś dokładnie i prosto wyjaśnić temat ze sprzęgłem do tdi od VR6 ?
Koło jednomasowe musisz dać od silnika 1Z i to sprzęgło (jak pasuje). Jaki moment ono przenosi?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elemenateurtakie coś podejdzie ? Bo jest bardzo tanio jak na sachs racing i chyba byłoby zbyt pięknie jakby to podeszło idealnie pod ALH/ASV
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Shot at 2007-06-28Był czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
Komentarz